Nieuws & Media

Home

Eindhoven Airport steunt Brainportlijn

Vervoersysteem draagt bij aan nog betere bereikbaarheid van Eindhoven Airport

Maandag 9 november presenteerden provincie Noord-Brabant, gemeente Eindhoven en Brainport Development hun initiatief en subsidieaanvraag voor de Brainportlijn. Eindhoven Airport steunt de ontwikkeling van dit innovatieve hoogwaardige ov-systeem dat zorgt voor een snelle ontsluiting van alle Brainportcampussen, regionale werklocaties en via Eindhoven Centraal en de luchthaven (inter)nationale economische centra. De snelle duurzame vervoerlijn met autonoom rijdende voertuigen telt diverse overstappunten waaronder een bij Eindhoven Airport. De nieuwe verbinding gaat via wegen met voor de Brainportlijn aangewezen rijstroken breed de regio in waardoor het een aantrekkelijk en volwaardig initiatief is voor de auto. Hierdoor draagt de Brainportlijn bij aan een nog betere bereikbaarheid van de luchthaven en van de regio. De Brainportlijn is een goede toevoeging aan al eerder opgestarte initiatieven voor optimalisering van de bereikbaarheid van het luchthavengebied zoals de aanpak van de wegenstructuur in Eindhoven-Noordwest.  

 

Klik hieronder voor het persbericht van de initiatiefnemers.

Bekijk hieronder het filmpje over de Brainportlijn:

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in onze klantbelofte. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met 80 bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven circa 1500 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country