Nieuws & Media

Home

Aangescherpte coronamaatregelen

Er gelden vanaf dinsdag 15 december aangescherpte coronamaatregelen in Nederland. Voor Eindhoven Airport heeft dat tot gevolg dat vrijwel alle winkels op de luchthaven zijn gesloten tot en met 19 januari 2021. In de terminal aan landzijde (voor de security check) blijft alleen de AH-to-Go open. Ook financieel dienstverlener GWK Travelex is open. Aan luchtzijde (na de security check) is Capi Travel Plaza geopend.

Van de horeca in de terminal blijven aan landzijde Starbucks en STRIPES open en aan luchtzijde The Cloud Club en Starbucks. Alle horecavoorzieningen hebben een ‘take away’-functie. Daarnaast is op het voorterrein McDonald’s geopend voor Take Out. Ook de McDrive blijft geopend. Hotel Tulip Inn Eindhoven Airport blijft open, het restaurant en de bar zijn dicht en er is geen roomservice. Hotelgasten kunnen vanaf heden maaltijden afhalen en moeten deze nuttigen op hun hotelkamer.  

Toegang tot de terminal is vanaf donderdag 17 december wederom beperkt tot passagiers en personeel. Deze maatregel geldt tot en met 19 januari. Voor wegbrengers en ophalers geldt: loop alleen met een reiziger mee als deze minder valide is/een beperking heeft of als deze alleen reist en minderjarig is. Wegbrengers en ophalers wordt verzocht om op de Kiss & Ride in P1 (eerste etage) passagiers af te zetten of op te halen en bij de auto te blijven.

Bestaande maatregelen zoals 1,5 meter afstand houden, de hygiënemaatregelen, het bij zich dragen van een ingevulde gezondheidsverklaring en de extra communicatie hierover aan reizigers blijven gehandhaafd.

Het blijft voor alle reizigers vanaf 13 jaar en luchthavenpersoneel verplicht om een mondkapje te dragen in de terminal en in de parkeergarages van Eindhoven Airport. Dat geldt ook voor het kantoor van de autoverhuur en de terminal van General/Business Aviation.

Daarnaast is tot half maart een negatief reisadvies van de overheid van kracht. Reizigers krijgen het dringende advies om tot die tijd niet naar het buitenland te reizen, tenzij strikt noodzakelijk. Eindhoven Airport blijft wel open voor passagiersvluchten, hulpdiensten en uitwijkende vliegtuigen.  

Aankomende reizigers uit een land van buiten de EU dat niet op de lijst van veilige landen van de Europese Unie staat, dienen vanaf dinsdag 15 december 18.00 uur een ondertekende verklaring en een negatieve PCR-coronatestuitslag te kunnen tonen. Bekijk onderstaand document voor meer informatie over de negatieve COVID-19 testuitslag en verklaring bij aankomst in Nederland.

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in onze klantbelofte. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met 80 bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven circa 1500 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country