Nieuws & Media

Home

Reactie Eindhoven Airport op ‘Aanvullend advies geluidsreductie’ van Pieter van Geel: Focus op concretiseren van norm voor 2026

Eindhoven Airport heeft kennis genomen van het 15 december jl. aan de Tweede Kamer gepresenteerde ‘Aanvullend advies geluidsreductie Eindhoven Airport’ van Pieter van Geel.

 

De luchthaven juicht het toe dat er nu een duidelijk advies is en dat helder is hoe gezamenlijk met de regio een volgende fase wordt in gegaan. De luchthaven richt zich nu op de middellange termijn tot 2026 om in samenspraak met het Luchthaven Eindhoven Overleg (LEO)- waarin ook omwonenden en gemeenten zitting hebben- een norm voor de geluidsreductie in 2026 en de evaluatiecriteria te gaan concretiseren, zoals Van Geel voorstelt.

 

Eindhoven Airport ondersteunt de voorgestelde cyclische systematiek om voor de middellange termijn een norm voor geluidsreductie vast te leggen en voor de langere termijn hiervoor een doel te bepalen dat na een evaluatie wordt omgezet in een norm. De luchthaven staat achter het voorstel om richting de doelstelling voor 2030 in 2026 een evaluatiemoment in te bouwen. De vlootvernieuwing van 60% in 2030 als uitgangspunt voor reductie van de geluidbelasting staat voor Eindhoven Airport nog steeds overeind. Voortgang van vlootvernieuwing/technologische innovatie en de positieve effecten ervan op de geluidbelasting moeten periodiek worden geëvalueerd aan de hand van de laatst bekende gegevens. Daarvoor is de periodieke systematiek die Van Geel adviseert een goed instrument.

 

Eindhoven Airport heeft al diverse stappen gezet om de geluidbelasting te verminderen. Sinds 25 oktober van dit jaar zijn er geen geplande vluchten meer na 23.00 uur en er komt een prikkel in de havengeldtarieven om de inzet van de nieuwste vloot op Eindhoven te stimuleren. Daarnaast is het aantal vliegbewegingen bevroren op 41.500 t/m 2022 en zal in 2022 de geluidsruimte iets kleiner worden doordat de zgn. meteomarge niet meer in de vergunning wordt opgenomen.

 

 

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in onze klantbelofte. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met 80 bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven circa 1500 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country