Nieuws & Media

Home

Eindhoven Airport in 2020:

Fors minder reizigers en slagen gemaakt in kwaliteit, duurzaamheid en hinderbeperking

Eindhoven Airport kijkt terug op een in alle opzichten uniek jaar. Door de coronapandemie was er veel minder vliegverkeer van en naar Eindhoven Airport. De luchthaven paste zich aan de nieuwe situatie aan en hield vast aan haar strategie. Zo maakte de luchthaven een aantal kwaliteitsslagen, zette stappen naar verdere verduurzaming en nam maatregelen om hinder verder te beperken.

Roel Hellemons, directeur Eindhoven Airport: “2020 was voor alle partijen werkzaam in de luchtvaartsector een zeer uitdagend jaar. Door nauwe samenwerking en afstemming met onze partners en met tal van maatregelen zijn wij invulling blijven geven aan onze rol als verbinder met de wereld. We gaan in 2021 met positieve energie van start. Een jaar waarin we naast uitdagingen ook kansen hebben om de luchtvaart te verduurzamen en in samenspraak met de regio de rol en positie van Eindhoven Airport te versterken.” 

Eindhoven Airport blijft net als in 2020 alle nodige maatregelen nemen om veilig en verantwoord reizen mogelijk te maken. De uitdagingen waarmee de luchtvaart te maken heeft, laten onverlet dat Eindhoven Airport een belangrijke bijdrage wil blijven leveren aan het nóg beter maken van onze regio. Dat heeft zich ook in 2020 vertaald in concrete stappen en acties die ook in het komende jaar (verder) worden uitgewerkt.  

  

Zo zijn er sinds 25 oktober geen geplande vluchten meer na 23.00 uur en is het aantal vliegbewegingen bevroren op 41.500 tot en met 2022. We sturen op geluidsreductie door luchtvaartmaatschappijen middels een prikkel in de havengeldtarieven te stimuleren om stillere en schonere toestellen in te zetten. Daarnaast werken we aan het terugbrengen van de CO2-uitstoot van voertuigen en ander materieel op de luchthaven door elektrificatie. In 2030 ligt de grondgebonden operatie op 0 procent CO2-uitstoot.

We werken verder aan het verbeteren van de kwaliteit van de luchthaven. In 2020 werden het nieuwe voorterrein, de Airport Boulevard en de nieuwe toegangspost voor onder meer leveranciers opgeleverd. Dit jaar wordt de toegang tot het securitygebied opnieuw ingericht tot een aangenamer en overzichtelijker gebied. Ook gaan we de looproutes op het platform overkappen.

Eindhoven Airport werkte in 2020 op het gebied van innovatie onder andere samen met bedrijven als Vanderlande en kennisinstituten als de TU/e. Door onze faciliteiten aan te bieden als live testomgeving willen wij bijdragen aan het versnellen van innovaties in de regio. Ook in 2021 stellen we de luchthaven open als inspirerende proeftuin voor regionale bedrijven, startups en kennisinstellingen.  

In 2020 reisden 2,1 miljoen passagiers van/naar Eindhoven Airport. Dat is een afname van 69 procent ten opzichte van 2019. Eindhoven Airport had in 2020 18.882 vliegbewegingen. Dat is 55 procent minder dan in 2019. Het aantal bestemmingen lag op 83. Zes minder dan in het jaar daarvoor. Er werden vijf nieuwe bestemmingen toegevoegd; in 2019 lag dat op 10. De bestemmingen werden vanwege de pandemie minder frequent aangevlogen dan in voorgaande jaren.

 

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in onze klantbelofte. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met 80 bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven circa 1500 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country