Nieuws & Media

Home

Air Arabia binnenkort op Eindhoven Airport

Vanaf 3 mei is er een nieuwe luchtvaartmaatschappij op Eindhoven Airport actief. Vanaf die dag vliegt Air Arabia twee keer per week naar Nador in Marokko.* De vluchten worden uitgevoerd op maandag en vrijdag met een A320 (174 stoelen). Nador is geen nieuwe bestemming vanaf Eindhoven. TUI bediende deze bestemming in Noord-Afrika al. De verwachting is dat Air Arabia wat meer de VFR-markt gaat bedienen (bezoek aan familie en vrienden) waarbij TUI zich vooral toespitste op de leisure reiziger. Als Air Arabia voor het zomerseizoen 2021 meer slots kan verkrijgen dan wordt gekeken naar VFR-bestemmingen als Oujda en Fez in Marokko. Maar ook de grootste stad van het land, Casablanca, behoort tot de mogelijkheden.

Op dit moment heeft Air Arabia in totaal 121 NEO toestellen in bestelling staan, variërend van de Airbus A320NEO, de A321NEO tot aan de A321NEO XLR. Het geleidelijk overgaan op deze toestellen past uitstekend bij onze ambitie om te verduurzamen en geluidshinder zo veel mogelijk terug te dringen.

Air Arabia is een airline met als basis Sharjah in de Verenigde Arabische Emiraten. De luchtvaartmaatschappij vliegt op bestemmingen in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en het Indiase subcontinent. 

*Afhankelijk van de dan geldende reisadviezen en restricties.

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in onze klantbelofte. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met 80 bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven circa 1500 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country