Nieuws & Media

Home

Vliegverkeer trekt aan: komende zomer wordt naar verwachting drukker dan zomer 2020

Het vliegverkeer van en naar Eindhoven Airport trekt aan. Komende zomer wordt naar verwachting drukker dan de zomer van 2020. Het aantal vliegbewegingen was afgelopen zomer vanwege de wereldwijde corona-uitbraak dan ook laag. Dit jaar komt het aantal vluchten van juni tot en met september naar verwachting uit op zo’n 11.400 (2020: circa 8.000). Komende zomer is er overigens nog altijd zo’n 28 procent minder vliegverkeer dan voor de coronapandemie (2019: 16.000). Dat blijkt uit ingediende vluchtschema’s door de luchtvaartmaatschappijen voor komende zomer en het vliegverkeer in voorgaande zomers. 

  

Reden voor het herstel van het vliegverkeer is het stijgend aantal gevaccineerden en het dalend aantal coronabesmettingen in Nederland en veel andere landen. Een toenemend aantal landen versoepelt de regels voor inkomende reizigers. Hierdoor neemt het aantal vluchten vanaf Eindhoven Airport vanaf juni wekelijks toe. De vliegtuigen zitten komende zomer waarschijnlijk nog niet helemaal vol.   

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in onze klantbelofte. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met 80 bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven circa 1500 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country