Nieuws & Media

Home

Royal Air Maroc gestart op Eindhoven Airport

Eindhoven Airport verwelkomde deze week een nieuwe luchtvaartmaatschappij; Royal Air Maroc vliegt deze zomer twee keer per week tussen Eindhoven en Nador in Marokko.  

Hiermee ontvangt Eindhoven Airport weer een nationale luchtvaartmaatschappij.

Royal Air Maroc richt zich met de bestemming Nador vooral op reizigers die familie en vrienden bezoeken. Dat geldt ook voor luchtvaartmaatschappij Air Arabia die eerder dit jaar aankondigde te gaan vliegen tussen Eindhoven en Nador.  Royal Air Maroc voert de vluchten uit op donderdag en zaterdag met een Airbus A321 (220 stoelen). 

Bezoek aan familie en vrienden in Marokko was lange tijd niet mogelijk omdat de grenzen waren gesloten vanwege de coronapandemie. Marokko stelde de grenzen op 15 juni dit jaar weer open voor reizigers uit het buitenland. Hierdoor is het weer mogelijk om komende zomervakantie familie te bezoeken in Marokko.  

Ook de Turkse gemeenschap kan deze zomer doorbrengen met familie en vrienden die met het vliegtuig naar Turkije zijn gekomen. De Turkse luchtvaartmaatschappij SunExpress biedt sinds eind juni vluchten tussen Eindhoven en de stad Izmir. De vluchten worden uitgevoerd op woensdag en zaterdag. Corendon vliegt op dinsdag tussen Eindhoven en de Turkse stad Kayseri. Ook wereldstad Istanboel is vanaf Eindhoven bereikbaar. Pegasus vliegt op dinsdag, donderdag en zaterdag op luchthaven Sabiha Gökcen in Istanboel. Naast zakelijke passagiers mikt Pegasus met de verbinding naar de metropool op de toeristische bezoeker en reizigers die familie/vrienden bezoeken.  

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in onze klantbelofte. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met 80 bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven circa 1500 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country