Nieuws & Media

Home

Eindhoven Airport houdt zich aan afspraken over landingen na 23.00 uur

Onlangs hebben buurtbewoners zich via de media uitgelaten over late landingen op Eindhoven Airport. De Eindhovense raadsfractie van GroenLinks heeft naar aanleiding daarvan vragen gesteld aan het college. Er wordt het beeld geschapen dat de luchthaven zich niet zou houden aan de gemaakte afspraak dat er geen vluchten worden gepland na 23.00 uur. Eindhoven Airport hecht eraan te melden dat er geen sprake is van schending van deze gemaakte afspraak naar aanleiding van het advies ‘Opnieuw Verbonden’ van Pieter van Geel uit 2019.  

 

De luchthaven houdt zich aan de afspraak (die ook is vastgelegd in de medegebruiksvergunning) dat er geen vluchten worden gepland na 23.00 uur. Bij het maken van deze afspraak is altijd duidelijk geweest dat vertraagde vluchten nog wel na 23.00 uur mogen landen. Uiteraard is het in ieders belang (passagiers, personeel, omwonenden) om vluchten op tijd te laten vertrekken en aankomen. Hier wordt iedere dag op alle Europese luchthavens door vele partijen hard aan gewerkt. Vertragingen zijn echter nooit uit te sluiten. 

 

Om helderheid te scheppen over dit onderwerp geeft de luchthaven inzicht in de cijfers van de landingen na 23.00 uur op Eindhoven Airport.  

In 2019 waren er 826 landingen na 23.00 uur.  

In 2020 waren er geen landingen na 23.00 uur. 

In de eerste helft van 2021 waren er 2 landingen na 23.00 uur 

In 2019 waren er in de periode van 1 juli t/m 11 augustus 142 landingen na 23.00 uur.   

In 2021 waren er in deze zelfde periode van 1 juli t/m 11 augustus 18 landingen na 23.00 uur, waarvan 11 in het eerste half uur en 7 in het tweede half uur na 23.00 uur.   

Eindhoven Airport begrijpt dat deze landingen voor een aantal omwonenden als (extra) hinder kan worden ervaren na de anderhalf jaar durende periode van stilte na 23.00 uur en het zeer beperkte vliegverkeer door de coronapandemie. Daarmee kan het onjuiste beeld zijn ontstaan dat er helemaal geen vluchten na elven meer zouden mogen landen. Uiteraard blijft Eindhoven Airport over dit onderwerp in gesprek met omwonenden en andere partijen in het Luchthaven Eindhoven overleg.  

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in onze klantbelofte. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met 80 bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven circa 1500 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country