Nieuws & Media

Home

Eindhoven Airport krijgt er met Oekraïne een voor de Brainportregio interessante bestemming bij

De Hongaarse luchtvaartmaatschappij Wizz Air vliegt vanaf 18 december twee keer per week tussen Eindhoven en Kyiv (Kiëv), de hoofdstad van Oekraïne. Hiermee gaat het bestemmingennetwerk van Eindhoven Airport naar 26 hoofdsteden. De vluchten naar/van Kyiv worden uitgevoerd op dinsdag en zaterdag. Kyiv, circa 2,9 miljoen inwoners, is een interessante bestemming vanwege de kenniswerkers die vanuit Oekraïne naar de Brainportregio komen. Daarnaast biedt de miljoenenstad veel cultuur. Wizz Air biedt vanaf 27 maart 2022 ook vluchten aan tussen Eindhoven en de stad Lviv in Oekraïne. Het is de eerste Nederlandse vliegverbinding met deze stad in het westen van Oekraïne. De vluchten naar Lviv worden uitgevoerd op donderdag en zondag. De stad met ruim 730.000 inwoners is wereldwijd een van de leiders in de export van software hetgeen voor de Brainportregio interessant is. Lviv heeft van UNESCO de erkenning literatuurstad ontvangen. Het historische centrum van de stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.  

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in onze klantbelofte. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met 80 bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven circa 1500 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country