Nieuws & Media

Home

Design Academy exposeert op Eindhoven Airport, in samenwerking met Van Abbe Museum

Ondersteund door studenten van de Design Academy Eindhoven, werd vandaag de tweede editie van Feel the Vibe at Eindhoven Airport geopend: Working Through Conditions / Conditioning.

Working Through Conditions / Conditioning

Bouwend op de bekende kunststroming De Stijl, hebben tweedejaars master-studenten Social Design van de Design Academy Eindhoven (DAE) de drie vitrines op het voorterrein van Eindhoven Airport opnieuw ingericht. De drie nieuwe installaties weerspiegelen zowel objecten uit de collectie van het Van Abbe Museum als kenmerken van Eindhoven Airport en haar reizigers. Ze bieden bezoekers een nieuwe manier van kijken en luisteren naar, en voortbewegen door de luchthaven.

Feel the vibe at Eindhoven Airport

In een meerjarige samenwerking met het Van Abbe Museum, onder de noemer Feel the Vibe at Eindhoven Airport, presenteert de luchthaven - in wisselende samenstellingen - de typische vibe van de stad Eindhoven die bekend staat om techniek, design en kennis. De eerste editie in 2020 toonde werken van The Ruggeds en Tijs Rooijakkers. De vitrines werden ontworpen door Piet Hein Eek met grafisch design van Marc Koppen.

De tweede editie van Feel the Vibe at Eindhoven Airport kwam tot stand met studenten van de masterstudie Social Design aan de DAE en is gerealiseerd door de student-collectieven Hokjesdenkers, Percolate Collective en Re_move. Het concept en de organisatie lag in handen van Amal Alhaag en Anastasia Kubrak. De installaties maken tevens officieel deel uit van de Dutch Design Week, maar zijn nog tot medio volgend jaar te zien op Eindhoven Airport.

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in onze klantbelofte. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met 80 bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven circa 1500 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country