Nieuws & Media

Home

Overkapping looppaden op platform gereed

De bouw van de galerij die de looppaden op het platform van Eindhoven Airport overkapt, is afgerond. De circa 600 meter lange overkapping biedt extra comfort aan reizigers door de bescherming die deze biedt tegen weersinvloeden. Daarnaast geeft de galerij door het bijzondere ontwerp met in het plafond de Brabantse iconen van toen, nu en straks, een beeld van Eindhoven en de Brainportregio. Het ontwerp is geïnspireerd op ‘Populierenlaan in de herfst’ het schilderij dat Van Gogh in 1884 in Nuenen schilderde. De reiziger wandelt door 'de laan' en maakt via de illustraties die verwijzen  naar Van Gogh, innovaties/technologie, architectuur, kunst en cultuur kennis met de regio. In de wand is er extra aandacht voor PSV en Brainport Eindhoven vanwege het stempel dat zij drukken op Eindhoven en de regio. Door de ruime aandacht voor de Brainportregio in het ontwerp van de galerij, is het een visitekaartje voor de regio.

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in onze klantbelofte. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met 80 bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven circa 1500 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country