Nieuws & Media

Home

Ondernemers op Flight Forum en Eindhoven Airport zetten een lokaal energiehandelsplatform op

Ondernemers op businesspark Flight Forum en Eindhoven Airport slaan de handen ineen voor de oprichting van een lokaal energiehandelsplatform. Eindhoven Airport, Fasterix, Van Acht Koel & Vriesopslag en Valid sluiten zich aan bij het initiatief van Flight Forum en de gemeente Eindhoven om te werken aan een slim energienetwerk.

Energiehandel

Op vrijdag 25 februari tekenden de partijen hiertoe een intentieverklaring. Het doel is het opzetten van lokaal energiehandelsplatform bedoeld voor alle ondernemers op Flight Forum, Eindhoven Airport, het tussenliggende bedrijventerrein en BIC. Daar kunnen de aangesloten partijen onderling energie verhandelen (dus energie leveren van eigen opwek of afnemen) en zonder tussenkomst van een energieleverancier handelen met de markt. Dat levert financieel voordeel op én stimuleert het plaatsen van zonnepanelen, dat bijdraagt aan verduurzaming. Bovendien geeft het platform inzicht in energieverbruik en -aanbod van de deelnemers. Hiermee kunnen de eerste stappen worden gezet in het voorkomen van overbelasting van het netwerk, een probleem waarmee veel bedrijventerreinen kampen. Flight Forum en de gemeente Eindhoven willen dit met deze samenwerking voor zijn. De realisatie van een lokale energie community is met deze intentieverklaring een feit. Als na de zomer blijkt dat een energiehandelsplatform van meerwaarde is voor de potentiële deelnemers kunnen er meer bedrijven aansluiten.

Samenwerken

Flight Forum en Gemeente Eindhoven monitoren de innovaties rond het energiehandelsplatform. Ook werken ze mee aan de aanvraag van een Europese Interreg-subsidie bedoeld voor bedrijventerreinen in Brabant en Vlaanderen. De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) is hierin de kartrekker. De subsidie is bedoeld antwoorden te vinden op vragen zoals: Hoe kunnen we apparaten koppelen aan het energiehandelsplatform en inzetten om vraag en aanbod in het gebied in balans te brengen? Hoe is dit op te schalen? Flight Forum is een voorbeeldlocatie in de Brainportregio voor verdere innovatie op het gebied van een energieplatform.

 

Het lanceren van een energiehandelsplatform draagt bij aan de ambitie uit de ‘Gebiedsvisie Eindhoven Airport District’ om in 2040 energieneutraal te zijn.

 

Meer informatie: https://www.flightforum.nl/energiehandelsplatform/

 

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in onze klantbelofte. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met 80 bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven circa 1500 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country