Nieuws & Media

Home

Corona had ook in 2021 gevolgen voor resultaat Eindhoven Airport; herstel in tweede helft van het jaar

Eindhoven Airport heeft gezien een jaar met twee gezichten achter de rug. De luchthaven ervoer zeker in de eerste helft van 2021 de negatieve gevolgen van de coronapandemie. In de tweede helft van het jaar zette het herstel in toen in veel landen beperkingen werden opgeheven. In de dagelijkse operatie bleef de veiligheid en de gezondheid van medewerkers en passagiers centraal staan. Dat blijkt uit het jaarverslag 2021 dat de aandeelhouders donderdag 14 april hebben vastgesteld.

Corona had ook in 2021 gevolgen voor de dagelijkse operatie, de omzet en het resultaat van de luchthaven. In 2021 had Eindhoven Airport 21.704 vliegbewegingen. Dat lag in het jaar daarvoor op 18.822. Hiermee lag het aantal vliegbewegingen in 2021 ongeveer 15 procent hoger dan in 2020. Er werd in 2021 gevlogen op 79 bestemmingen. Daarmee bleef het aantal bestemmingen in 2021 gelijk aan 2020. Het aantal passagiers kwam in 2021 uit op 2,7 miljoen (2020: 2,1 miljoen). Daarmee lagen de passagiersaantallen in 2021 28 procent hoger dan in 2020. Het nettoresultaat kwam in 2021 uit op –2,3 miljoen euro (2020: -10,5 miljoen euro). De opbrengsten van Eindhoven Airport stegen in 2021 met 55 procent tot 36,2 miljoen euro (2020: 23,3 miljoen euro). Dit wordt vooral veroorzaakt door het sterk toegenomen aantal passagiers en vliegbewegingen vanaf de zomer.

Roel Hellemons, CEO van Eindhoven Airport: “Na een zware tijd door corona zagen we dat vanaf zomer 2021 het herstel werd ingezet. Dit jaar zien we de passagiersaantallen in de aanloop naar de zomer, maar ook daarna verder toenemen. We bereiden ons hierop voor. Voorwaarde voor de stijging van het aantal passagiers blijft natuurlijk dat verantwoord reizen in Europa mogelijk blijft.” 

Eindhoven Airport hield en houdt zich aan de eerder ingezette koers waarin de focus ligt op de regio en verdere kwaliteitsverhoging en verduurzaming van de luchthaven. In 2021 werd bijvoorbeeld de overkapping op het platform opgeleverd waardoor passagiers droog naar het vliegtuig kunnen lopen. In 2022 wordt gestart met voorbereidende projectwerkzaamheden voor de uitbreiding van de terminal. Ook het terugdringen van hinder voor omwonenden blijft een speerpunt. Net als de verdere verduurzaming van de luchthaven. Zo gaat de luchthaven verder met de elektrificatie van het platform en worden luchtvaartmaatschappijen door een prikkel in de havengelden gestimuleerd hun vloot te vernieuwen en schonere en stillere vliegtuigen in te zetten. Ook verkent de luchthaven de potentie van elektrisch vliegen als nieuwe manier om regio’s duurzaam met elkaar te verbinden. Hellemons: “Eindhoven Airport blijft zich ook in 2022 inzetten voor het verhogen van de kwaliteit van onze dienstverlening en verdere verduurzaming van de luchthaven.

 

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in onze klantbelofte. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met 80 bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven circa 1500 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country