Nieuws & Media

Home

Eindhoven Airport publiceert ‘Roadmap Sustainability 2030’

 

Vandaag publiceert Eindhoven Airport haar ‘Roadmap Sustainability 2030’ op haar website. In dit plan geeft de luchthaven een overzicht van de acties die Eindhoven Airport onderneemt om de luchthaven en de luchtvaart te verduurzamen onder andere om klimaatverandering te helpen voorkomen.

 

In de ‘Roadmap Sustainability 2030’ beschrijft Eindhoven Airport welke acties zij tot 2030 onderneemt om de eigen activiteiten op de luchthaven te verduurzamen. Door onder andere elektrificering van materieel, het gasloos maken van gebouwen en het lokaal opwekken van energie zal de luchthaven in 2030 nagenoeg geen CO2 meer uitstoten. Voor verduurzaming van de vluchten vanaf Eindhoven Airport is in het plan het voorstel opgenomen van het Luchthaven Eindhoven Overleg (LEO) om de ticketbelasting van passagiers van Eindhoven Airport in te zetten voor de inkoop van duurzame brandstof op Eindhoven Airport. Volgens de luchthaven is de inzet van duurzame brandstoffen op middellange termijn de meest kansrijke manier om luchtvaart te verduurzamen. Met hoge bijmengingspercentages van kerosine met deze duurzame brandstof kan de CO2 uitstoot van vluchten vanaf Eindhoven Airport in 2030 substantieel worden gereduceerd.  

 

De luchthaven attendeert Milieudefensie De Kempen en Milieudefensie Eindhoven op publicatie van de ‘Roadmap Sustainability 2030’. In februari van dit jaar schreven zij Eindhoven Airport aan om een zogenoemd Klimaatplan op te leveren

 

Lees de ‘Roadmap Sustainability 2030’ van Eindhoven Airport hier.

Download PDF
Download PDF
berichten
Over Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in onze klantbelofte. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met 80 bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven circa 1500 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA, we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.

Voor meer informatie - E-mail: press@eindhovenairport.nl Telefoon: 040-2919855 http://nieuws.eindhovenairport.nl/nl Twitter: https://twitter.com/EINairport


×

Select country